PRESENTACIÓ
Residència El Jardí de l’Empordà és un centre col·laborador, situat a la localitat de Vilamalla, a la província de Girona.
Els nostres serveis ofereixen un total de 25 places residencials: 19 places col·laboradores i 6 places privades i 5 places de centre de dia privades. Els nostres serveis estan dirigits a donar resposta a les necessitats dels nostres usuaris i les seves famílies.
L’equip humà que forma part, ofereix un servei assistencial amb el màxim compromís, eficàcia i qualitat.
IDENTIFICACIÓ
Nom del servei: Residència El Jardí de l’Empordà
NIF: B55251193
Responsable: Sr. Valentín Baraibar Fentanes: gerent direccio@residenciaeljardi.com
Sra. Anna del Val Davesa: directora directora@residenciaeljardi.com
Ubicació: Carrer Santa Llúcia n. 4 Vilamalla CP. 17469 ( Gironès)
Contacte: Telèfon: 972 526042
Horari: Permanent
Els serveis que pots trobar a la residència i el centre de dia són:
Servei mèdic i infermeria: Encarregades de vetllar per la salut de l’usuari i de la seva família
Psicòloga: Mitjançant l’estimulació cognitiva i exercicis psicosocials vetllaran per mantenir i millorar l’estat psicològic dels nostres usuaris.
Fisioteràpia: Encarregada de vetllar per l’estat físic dels usuaris del centre, mitjançant exercicis de teràpia individual i grupal.
Treballadora social: Encarregades d’assessorar a l’usuari i a la seva família per a la tramitació d’ajudes socials.
Educadora Social: Fomentarà el temps d’oci així com les relacions interpersonals amb la resta d’usuaris duent a terme activitats d’animació sociocultural.
Cuina pròpia: els nostres menús creats per la RHS i supervisats per una nutricionista, han estat creats per tenir una alimentació variada i equilibrada així com són adaptats a les necessitats de cada individu.
Altres serveis :
- Perruqueria
- Podologia
- Servei religiós
- Bugaderia pròpia
- Biblioteca, premsa diària i revistes
- Videovigilància
- Accés a internet per a usuaris i familiars
MISSIÓ I COMPROMIS
El nostre compromís és oferir una atenció integral a la persona per ajudar-la a millorar en la seva qualitat de vida així com també la de la seva família a través d’una prestació de serveis personalitzats i adaptat a les necessitats dels nostres usuaris fomentant el màxim possible la seva autonomia personal treballant amb el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP).
Compromisos que caracteritzen el nostre servei:
- El·laboració d’un Pla d’Atenció Individualitzat on es marquen objectius des de el moment de l’ ingrés i un cop a l’any o sempre que es necessiti amb tot l’equip multidisciplinari
- Aconseguir una major participació tant dels usuaris com de les seves famílies en el PIAI ( Pla d’Atenció Individualitzat)
- Potenciar el coneixement que tenen les famílies de les activitats del centre, els menús, resultat de les inspeccions a traves de les RRSS, comunicats i comunicació directa amb els professionals del centre.
- Fomentar la participació social amb les entitats del poble, associacions pròximes al territori per realitzar entorn i xarxa social.
- Recerca de caigudes i valoració de mesures correctores mitjançant un registre.
- Realització de menús basats en cuina pròpia supervisats per un nutricionista incloent-hi el menú basal, diabètic, hiposòdic i texturitzat. Adaptació de la dieta segons necessitats.
- Programar accions formatives continuades anuals per a totes les categories professionals.
Com es mesuren els compromisos?
- Enquesta satisfacció als residents i als seus familiars.
Nivells de satisfacció des de 1 molt malament a 5 molt satisfactori.
- Enquesta satisfacció laboral als nostres treballadors.
Nivells de satisfacció des de 1 molt malament a 5 molt satisfactori.
COM GESTIONEM LES QUEIXES I SUGGERIMENTS?
Tant les persones usuàries com les seves famílies tenen a disposició la bústia per comunicar queixes i suggeriments a traves del formulari de queixes i suggeriments.
Dins l’horari establert, penjat en el plafó del centre, tenen a la seva disposició a la direcció del centre per parlar de qualsevol assumpte.
També existeixen els canals de comunicació establerts per Drets Socials a través d’instàncies genèriques.
Finalment amb un escrit dirigit a la direcció de la residència al correu electrònic: directora@residencielejardi.com.
NORMATIVA APLICABLE
Normativa
- Estatut d’autonomia de Catalunya, 2006.DOGC núm. 4680, de 20 de juliol de 2006.
- BOE núm. 172, de 20 de juliol de 2006.
- Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials de Catalunya. DOGC núm. 4990, de 18 d’octubre de 2007. BOE núm. 266, de 6 de novembre de 2007.
- Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòDOGC núm. 4691, de 4 d’agost de 2006. BOE núm. 201, de 23 d’agost de 2006.
- Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies. DOGC núm. 3926, de 16 de juliol de 2003. BOE núm. 189, de 8 d’agost de 2003.
- Llei 11/2001, de 13 de juliol, d’acolliment familiar per a persones grans. DOGC núm. 3437, de 24 de juliol de 2001. BOE núm. 206, de 28 d’agost 2001.
- Llei 22/2000, de 29 de desembre, d’acolliment per a persones grans. DOGC núm. 3304, de 12 de gener de 2001.
- Decret 205/2015, de 15 de setembre, del règim d’autorització administrativa ide comunicació prèvia dels serveis socials i del Registre d’entitats, serveis i establiments socials. DOGC núm. 6958 de 17 de setembre de 2015.
- Decret 31/2014, d’11 de març, del Consell de la Gent Gran de CataluDOGC núm. 6581, de 13 de març de 2014.
- Decret 182/2003, de 22 de juliol, de regulació dels serveis d’acolliment diürn decentres de dia per a gent gran. DOGC núm. 3940, de 5 d’agost 2003.
- Resolució BEF/3622/2003, de 4 de novembre, per la qual es dona publicitat al’Acord del Govern de 8 d’octubre de 2003, pel qual s’estableix la Carta de drets i deures de la Gent Gran de Catalunya. DOGC núm. 4021, d’1 de desembre de 2003.
- Ordre BSF/130/2014, de 22 d’abril, per la qual s’estableixen els criteris per de-terminar la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i de les prestacions econòmiques destinades a l’atenció a la situació de dependència que estableix la Cartera de Serveis Socials, i la participació en el finançament de les prestacions de servei no gratuï DOGC 29 d’abril de 2014, núm. 6612.
- Ordre BSF/35/2014, de 20 de febrer, per la qual s’actualitzen els criteris funcionals dels serveis de centres residencials per a gent gran de la Cartera de Serveis Socials. DOGC 26 de febrer de 2014, núm. 6570.
Protocol marc i orientacions d’actuacions contra els maltractaments a la gent gran.
Legislació estatal
- Constitución Española, 1978 . BOE núm. 311, de 29 de desembre de Article 50.
- Real Decreto-ley 5/2013, de 15 de marzo, de medidas para favorecer la continuidad de la vida laboral de los trabajadores de mayor edad y promover el envejecimiento activo. BOE núm. 65, de 16 de març de 2013.
- Llei 4/2005, de 22 d’abril, sobre els efectes en les pensions no contributivesdels complements atorgats per les comunitats autònomes . BOE núm. 97, de 23 d’abril de 2005.
- Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2006.
Drets i deures dels usuaris dels serveis
Drets específics dels usuaris de serveis residencials i diürns
Els usuaris de serveis residencials i diürns, a més dels drets que reconeixen els articles 8, 9 i 10 de la Llei 12/2007, tenen dret a:
- Exercir la llibertat individual per a ingressar i romandre a l’establiment i per a sortir-ne, sens perjudici del que estableix la legislació vigent respecte als menors d’edat, les persones incapacitades i les persones sotmeses a mesures judicials d’internament.
- Conèixer el Reglament intern del servei, i també els drets i els deures, que s’han d’explicar de manera entenedora i accessible, especialment quan afecten gent gran, infants i adolescents.
- Rebre una atenció personalitzada d’acord amb llurs necessitats específiques.
- Accedir a l’atenció social, sanitària, farmacèutica, psicològica, educativa i cultural i, en general, a l’atenció de totes les necessitats personals, per a aconseguir un desenvolupament personal adequat, en condicions d’igualtat respecte a l’atenció que reben els altres ciutadans.
- Comunicar i rebre lliurement informació per qualsevol mitjà de difusió de manera accessible.
- Mantenir el secret de les comunicacions, llevat que es dicti una resolució judicial que el suspengui.
- Preservar la intimitat i la privacitat en les accions de la vida quotidiana, dret que ha d’ésser recollit pels protocols d’actuació i d’intervenció del personal del servei.
- Participar en la presa de decisions del centre que els afectin individualment o col·lectivament per mitjà del que estableix la normativa i el Reglament de règim intern, i associar-se per a afavorir la participació.
- Accedir a un sistema intern de recepció, seguiment i resolució de suggeriments i queixes.
- Tenir objectes personals significatius per a personalitzar l’entorn on viuen, sempre que respectin els drets de les altres persones.
- Exercir lliurement els drets polítics, i respectar el funcionament normal de l’establiment i la llibertat de les altres persones.
- Exercir la pràctica religiosa, i respectar el funcionament normal de l’establiment i la llibertat de les altres persones.
- Obtenir facilitats per a fer la declaració de voluntats anticipades, d’acord amb la legislació vigent.
- Rebre de manera continuada la prestació dels serveis i les prestacions econòmiques i tecnològiques en les condicions que s’estableixin per Reglament.
- Conèixer el cost dels serveis que reben i, si escau, conèixer la contraprestació de l’usuari o usuària.
Deures específics dels usuaris de serveis residencials i diürns
Les persones que accedeixen als serveis socials o, si escau, els familiars o representants legals, tenen els deures següents:
- Facilitar les dades personals, de convivència i familiars veraces i presentar els documents fidedignes que siguin imprescindibles per a valorar-ne i atendre’n la situació.
- Complir els acords relacionats amb la prestació concedida i seguir el pla d’atenció social individual, familiar i de convivència i les orientacions del personal professional, i comprometre’s a participar activament en el procés.
- Comunicar els canvis que es produeixin en llur situació personal i familiar que puguin afectar les prestacions sol·licitades o rebudes.
- Destinar la prestació a la finalitat per a la qual s’ha concedit.
- Retornar els diners rebuts indegudament.
- Comparèixer davant l’Administració, a requeriment de l’òrgan que hagi atorgat una prestació.
- Observar una conducta basada en el respecte mutu, la tolerància i la col·laboració per a facilitar la convivència en l’establiment i la resolució dels problemes.
- Respectar la dignitat i els drets del personal dels serveis com a persones i com a treballadors.
- Atendre les indicacions del personal i comparèixer a les entrevistes a què siguin convocats, sempre que no atemptin contra la dignitat i la llibertat de les persones.
- Utilitzar amb responsabilitat les instal·lacions del centre i tenir-ne cura.
- Complir les normes i els procediments per a l’ús i el gaudi de les prestacions.
- Contribuir al finançament del cost del centre o servei si així ho estableix la normativa aplicable.
- Complir els altres deures que estableixi la normativa reguladora dels centres i serveis socials de Catalunya.
COMUNICACIÓ AMB L’ENTITAT
Tant usuaris, com familiars com persones externes al nostre servei es poden posar en contacte amb nosaltres a traves de l’e-mail:
– Anna del Val Davesa (directora) directora@residenciaeljardi.com
– Elisenda Sala Batllori ( treballadora social) ts@reidenciaeljardi.com
També al telèfon de la residència: 972 526042 de dilluns a divendres de 09h-18h